آغاز رقابت های کن با نمایش یک انیمیشن

جشنواره فیلم کن امروز با نخستین نمایش جهانی یک انیمیشن آغاز می شود. تاکنون سابقه نداشته است یک انیمیشن افتتاحیه این رویداد معتبر سینمایی باشد. این انیمیشن سه بعدی با نام «بالا» توسط پت داکتر یکی از خالقان «داستان اسباب بازی» کارگردانی شده است. این فیلم درباره یک بادکنک فروش 78ساله است که با بستن هزاران بادکنک به خانه خود راهی سفری پرماجرا به امریکای جنوبی می شود و یک پسر 9ساله ماجراجو نیز در این سفر او را همراهی می کند. امسال بخش رقابتی جشنواره کن که مهم ترین بخش این رویداد معتبر سینمایی است شاهد حضور دوباره چهار فیلمساز بزرگ است که سابقه کسب نخل طلای کن را در کارنامه شان دارند. کوئنتین تارانتینو که 15 سال پیش با فیلم «پالپ فیکشن» نخل طلا را در دست گرفت و امسال با «لعنتی های بی آبرو» بار دیگر چشم به جایزه اول کن دوخته است. جین کمپیون که یک سال زودتر از تارانتینو نخل طلای کن را با «پیانو» تصاحب کرده بود، این بار با فیلم «ستاره درخشان» در کن حضور دارد. لارس فن تریر که یک دهه پیش با «رقصنده در تاریکی» نخل طلا را در دست گرفته بود دیگر کارگردان نامداری است که امسال با فیلم «ضدمسیح» در بخش رقابتی کن حضور دارد. کن لوچ کارگردان پرآوازه انگلیسی نیز که در سال 2006 با «بادی که به مرغزار می وزد» به جمع برندگان نخل طلا پیوست، امسال با فیلم «در جست وجوی اریک» و همکاری اریک کانتونا ستاره سابق فوتبال منچستریونایتد به کن آمده است. اما حضور بزرگان سینمای جهان تنها به این کارگردانان محدود نمی شود و فیلمسازان صاحب نام دیگری نیز با جدیدترین فیلم هایشان در بخش رقابتی این جشنواره حضور دارند، مثل پدرو آلمادووار که با جدیدترین فیلم خود «آغوش های شکسته» به دنبال جایزه اول جشنواره کن است. از سوی دیگر آنگ لی که با فیلم «ووداستاک جذاب» مصمم است این بار دیگر دست خالی از کن بازنگردد. ضمن اینکه «مخزن ماهی» ساخته آندره آرنولد، «یک پیامبر» ساخته ژاک اودیارد، «ویسنته» ساخته مارکو بلوکیو، «در ابتدا» ساخته ژاویر جیانولی، «خاموشی آواهای توکیو» ساخته ایزابل کوئیست، «روبان سفید» ساخته مایکل هانکه، «تب بهاری» ساخته یولی، «قناری» ساخته بریلانت مندوزا، «وارد خلأ شوید» ساخته گاسپر نوئه، «تشنگی» ساخته پارک چان ووک ،«علف های دیوانه» ساخته آلن رسانیست، «زمانی که می ماند» ساخته ایلای سولینام و «انتقام» ساخته جانی تو به همراه «چهره» ساخته سای مینگ لیانگ دیگر فیلم های بخش رقابتی هستند.
ریاست هیات داوران بخش مسابقه شصت ودومین جشنواره کن را ایزابل هوپر بازیگر سرشناس هالیوود برعهده دارد. این بازیگر 55ساله دو بار در سال های 1978 برای «ماجرای ویولت» و 2001 برای «معلم پیانو» بهترین بازیگر زن جشنواره کن شده است. 

 

حنیف قریشی نویسنده و فیلمنامه نویس معروف انگلیسی تبار به همراه نوری بیلگه جیلان کارگردان و فیلمنامه نویس سرشناس ترکیه، لی چانگ دونگ نویسنده و کارگردان کره یی، جیمز گری کارگردان و فیلمنامه نویس امریکایی، شو کی بازیگر تایوانی، شارمیلا تاگور بازیگر هندی و رابین رایت پن بازیگر امریکایی به همراه آسیا آرگنتو بازیگر و کارگردان ایتالیایی دیگر اعضای هیات داوران بخش رقابتی جشنواره کن 2009 را تشکیل می دهند که برنده نخل طلای این دوره کن را تعیین می کنند.

 

امسال بخش های دیگر جشنواره نیز از وجود فیلمسازان بزرگ خالی نیست، فرانسیس فورد کوپولا با وجود اینکه در ابتدا پیشنهاد برگزارکنندگان جشنواره کن برای حضور درام خانوادگی «تترو» در بخش خارج از مسابقه این دوره از جشنواره را رد کرده بود، سرانجام راضی شد این فیلم در چهل ویکمین دوره بخش «دوهفته کارگردانان » کن روی پرده برود. جایزه «کالسکه طلایی» بخش دوهفته کارگردانان جشنواره کن نیز امسال به نائومی کاواسه کارگردان سرشناس ژاپنی اعطا می شود. این جایزه پیش از این به فیلمسازان سرشناسی چون جیم جارموش، دیوید کراننبرگ و کلینت ایستوود اعطا شده است. نائومی کاواسه کارگردان ژاپنی در سال 2007 برای فیلم «جنگل اندوهگین» جایزه بزرگ جشنواره کن را کسب کرد و در سال 2003 نیز با فیلم «شارا» در بخش رقابتی حضور داشت. مارتین اسکورسیزی کارگردان نامی هالیوود هم ریاست بخش آثار کلاسیک جشنواره کن را برعهده دارد. بخش آثار کلاسیک جشنواره کن امسال یکصدمین سال تولد جوزف لوسی کارگردان بزرگ امریکایی را جشن می گیرد. نمایش فیلم هایی چون «تصادف» (1967) و نسخه جدید «دون جیووانی» (1979) بخشی از بزرگداشت اوست. بخش دیگری از آثار کلاسیک کن امسال اختصاص به نمایش نسخه های جدید و بازسازی شده از آثار برجسته سینمای جهان دارد. «ماجرا» ساخته میکل آنجلو آنتونیونی (1960)، «روزی روزگاری، انقلاب» ساخته سرجو لئونه (1971)، «نود» ساخته لوچینو ویسکونتی (1954) و «پیروی دیوانه» ساخته ژان لوک گدار (1965) از جمله فیلم هایی هستند که در این بخش نمایش خواهند داشت. به گزارش مهر20 فیلم نیز در بخش نوعی نگاه جشنواره کن به نمایش درمی آید. «کسی از گربه های ایرانی خبر داره؟» بهمن قبادی از ایران فیلم افتتاحیه این بخش است. این اولین فیلم قبادی است که در تهران فیلمبرداری شده است. 

 

اسکرین دیلی روز گذشته اعلام کرد؛ «پس از اعلام حکم آزادی رکسانا صابری در تهران- که او در نگارش فیلمنامه این فیلم همکاری داشته است- او به همراه بهمن قبادی در سفری 48ساعته به جشنواره کن خواهند رفت و در مراسم افتتاحیه بخش «نوعی نگاه» حضور خواهند داشت.» ریاست هیات داوران بخش نوعی نگاه را پائولو سورنتینو کارگردان و فیلمنامه نویس ایتالیایی بر عهده دارد که پارسال برای فیلم طنزآمیز «ستاره» برنده جایزه هیات داوران کن شد. ژولی گایه بازیگر فرانسوی، پیرس هندلینگ رئیس جشنواره فیلم تورنتو، اوما دا کانا روزنامه نگار هندی و ماریت کاپلا روزنامه نگار سوئدی دیگر اعضای هیات داوران این بخش هستند.

 

به گزارش ایسنا همچنین امسال 20 فیلم در بخش رسمی برای دریافت جایزه دوربین طلایی رقابت می کنند. این جایزه سال 1978 راه اندازی شد و به بهترین فیلم اول اعطا می شود. رشدی زم بازیگر و کارگردان فرانسوی ریاست هیات داوران این بخش را بر عهده دارد. برادران داردن، فیلمسازان سرشناس بلژیکی نیز کلاس کارگردانی پیشرفته جشنواره کن را برگزار خواهند کرد. این دو که دوبار کسب نخل طلای کن را تجربه کرده اند، در کلاس کارگردانی خود از سال ها تجربه فیلمسازی شان برای علاقه مندان به سینما صحبت خواهند کرد. برادران داردن یک بار در سال 1999 برای فیلم «روزتا» و پس از آن در سال 2005 با فیلم «بچه» نخل طلای کن را به دست آوردند. این دو همچنین در سال 2008 جایزه بهترین فیلمنامه کن را برای «سکوت لورنا» کسب کردند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد